STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
10°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Sport

DRUGO UZASTOPNO GOSTOVANJE PRED BIJELO-PLAVIMA: Utakmica s Goricom će pokazati vraća li se Osijek u pravu formu

Nogometaši Osijeka u subotu će odraditi svoje drugo uzastopno gostovanje u HNL-u i u sklopu 10. kola odigrati susret u Velikoj Gorici kod Gorice. Bijelo-plavi žele dokazati kako uvjerljiva igra i pobjeda u Rijeci prošlo kolo nije slučajnost te osvojiti nova 3 boda.

Utakmica s Goricom će pokazati vraća li se Osijek u pravu formu
Utakmica s Goricom će pokazati vraća li se Osijek u pravu formu

Odlično je raspoloženje u svlačionici Bijelo-plavih nakon pobjede u Rijeci, a kako i ne bi bilo jer je baš jedan takav trijumf, no prije svega dominantna igra na travnjaku trebala Bijelo-plavima da pokažu kako su vratili samopouzdanje i izašli iz krize. Gorica će biti sve samo ne lagan teren, pa čak i doslovno, jer se najavljuje obilna kiša, te bi uvjeti mogli biti ne nogometni na subotnjoj utakmici.

- Momčad je spremna za utakmicu, ne bih puno pričao unaprijed a do to ne pokažemo na terenu. Ja vjerujem da ćemo biti dobri i da ćemo doista to pokazat i na travnjaku, kaže Yevgen Cheberko.

Cheberko je istaknuo kako mu nije lako proživljavati ovdje u Hrvatskoj kako njegova obitelj pati u Ukrajini zbog rata ali su svi za sada dobro no posve se fokusira na nogomet i igru u dresu Osijeka.

Kada sam na terenu uspijem se maknuti od svega drugog što se događa u mojoj zemlji, opterećuje me kada čitam vijesti, pa to izbjegavam ali se pokušavam fokusirati na trening i utakmice i biti još bolji s većim motivima da igram i za svoju zemlju ovdje u Hrvatskoj, kaže Cheberko.

Gorica se igrom diže s novim trenerom Makedoncem Angelovskim i samo su nesretno izgubili od Dinama prošlo kolo u sudačkoj nadoknadi. No, i Osijek je taj koji treba pokazati kako pobjeda i igra na Rujevici nije slučajnost već kako ćemo opet gledati jaki i dominantan NK Osijek.

- Kao i prošli tjedan intezitet treninga je bio dobar, momčad je u dobrom stanju spremna je, puna samopouzdanja i vjerujem da možemo ponoviti dobru igru iz Rijeke i ponovno osvojiti 3 boda, kaže trener NK Osijek Rene Poms.

Rene Poms istaknuo je kako će uvijek težiti nogometnoj igri kao što je to bilo i na Rujevici bez obzira na težak teren u Gorici. U napadu mogu zajedno zaigrati i Mierez i Beljo i Caktaš, ali koga će poslati na teren vidjet ćemo na samoj utakmici.

Bit će i više igrača u konkurenciji za udarni sastav jer su se neki opravili od ozljeda. Utakmica Gorica - Osijek igra se u subotu u Velikoj Gorici od 16 sati i 55 minuta.