STV Live
Petak, 01. ožujak 2024.
18°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

OPERATIVNE SNAGE SPREMNE: Visoki vodostaj Drave kod Osijeka najavljen za sljedeći tjedan

Vodostaji rastu, a s njima i strah od poplava. Hrvatske vode već su krenule s aktivnostima na području Osječko-baranjske županije.

Visoki vodostaj Drave kod Osijeka najavljen za sljedeći tjedan
Visoki vodostaj Drave kod Osijeka najavljen za sljedeći tjedan

Hrvatske vode su izdale rješenje za provedbu redovnih mjera obrane od poplava za dionice na rijeci Dravi. Isto tako, izdana su rješenja i proglašena je redovna obrana od poplava na pritocima rijeke Drave i još jučer smo preventivno reagirali tako što smo obišli sve dionice, sve objekte, pregledali i utvrdili tehničku ispravnost, počistili što je trebalo, kaže Mario Spajić iz Hrvatskih voda.

S redovnim mjerama sukladnim planu obrane od poplava nastavili su i danas.

U naselju Karašica postavljene su boks barijere.

Stanovništvo za sada nije ugroženo.

- Da bismo dobili na vremenu, da ne bismo kasnili, dogovorili smo određene radnje, na koji način ćemo intervenirati, odnosno učiniti sve što je potrebno da bismo bili pripravni ako dođe do velikog vodenog vala. Mi ćemo danas kao Stožer civilne zaštite izdati određene naloge vezane za uređenje i proširenje putova na  određenim dionicama kako bi sva oprema potrebna za pojedine intervencije sigurno došla do odredišta, kaže Mato Lukić, načelnik Stožera Civilne zaštite OBŽ.

Visoki vodostaj Drave najavljen je za 09. kolovoza i to za metar viši u odnosu na onaj svibanjski što znači da će šetnica na lijevoj obali gotovo u cijelosti biti poplavljena.