STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
5°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

''JOŠ SE NIJE RODIO KO BI SVAKOM UGODIO'': Za tjedan dana promocija najljepšeg kalendara na svijetu koji može i spasiti živote

Najljepši kalendar na svijetu za 2024., a koji uz to može i spasiti živote za samo tjedan dana moći će se nabaviti u Osijeku. Radi se, naravno o kalendaru osječkog Azila za pse koji će 15. prosinca imati svoju svečanu promociju.

Za tjedan dana promocija najljepšeg kalendara na svijetu koji može i spasiti živote
Za tjedan dana promocija najljepšeg kalendara na svijetu koji može i spasiti živote

„Još se nije rodio ko bi svakom ugodio“ ime je kalendara osječke Udruge Pobjede za 2024. godinu, a kojeg ukrašavaju slike 12 simpatičnih četveronožnih štićenika Azila za pse. Kalendar je jedinstven jer može spasiti i živote. Naime, svih 12 fotomodela koji se u njemu nalaze može se udomiti, te na taj način spasiti ne samo njih, već i osloboditi jedno mjesto u Azilu za drugog psa.

Svi oni pričaju svoje priče u nadi da će ih one odvesti iz Azila, a nama zapravo donacije koje skupimo s kalendarima omogućavaju da pokrijemo barem dio veterinarskih troškova od iduće godine i da zapravo nekako startamo novu godinu optimistični, sretni, napunjenih baterija, kaže Lucija Baraban iz Udruge Pobjede.

Promocija kalendara bit će u petak, 15. prosinca u 19 sati u osječkom Kinu Uranija, a u Udruzi Pobjede i ove godine najavljuju spektakl.

- Potruditi ćemo se da ova promocija bude najljepša do sada i evo možemo obećati da će biti jako lijepo i emotivno, volonterke će ispeći i počastiti ćemo kolačima i kuhanim vinom, i zapravo to će biti nekakav presjek ove cijele godine, što smo mi to sve napravili, koji su nam planovi, i naravno upoznat ćete zvijezde kalendara, moći ćete ga držati prvi puta u svojim rukama, kaže Baraban.

A u udruzi Pobjede podsjećaju i kako su zimski mjeseci najteži u osječkom Azilu koji je trajno popunjen do kraja, a napuštenih pasa je sve više. Najpotrebniji su, naravno udomitelji, no nedostaje i volontera, pa u udruzi Pobjede pozivaju i sve da i tijekom hladnijih mjeseci posjete azil i, ako ništa drugo, prošetaju jednog od četveronožnih štićenika.

- Možete doći volontirati, svakim danom od 10 do 18 sati kod nas čeka 180 pasa koji će vrlo rado s vašim vremenom učiniti to da vam bude jako zabavno, da vam pokažu našu šetnicu dolje do Drave, da vam pokažu cijeli Azil, posla uvijek ima, tko god ima nekakvih vještina koje misle da bi nam dobro došle, od građevinskih, do vještina koje su potrebne za rad za kompom, može nam se priključiti, kaže Baraban.

Dobrodošle su i donacije u hrani, igračkama, staroj posteljini i dekicama, ali i odjeća, stare knjige, predmeti i drugo što se može izložiti na aukcijama udruge.