STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
5°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

NEZGODNA SITUACIJA ZBOG SMJENE NATAŠE TRAMIŠAK: Anušić: ''Ne slažem se sa smjenom, ali neću biti rušitelj HDZ-a i Vlade''

Šef osječko-baranjskog HDZ-a i župan Ivan Anušić ponovio je danas u izjavi za medije kako se ne slaže sa smjenom slavonske ministrice Nataše Tramišak i da je bila nepotrebna, ali da zbog toga neće praviti nikakve probleme premijeru Plenkoviću i Vladi.

Anušić: ''Ne slažem se sa smjenom, ali neću biti rušitelj HDZ-a i Vlade''
Anušić: ''Ne slažem se sa smjenom, ali neću biti rušitelj HDZ-a i Vlade''

U nezgodnoj situaciji zbog smjene Nataše Tramišak našao se najjači slavonski HDZ-ovac i potpredsjednik stranke na nacionalnoj razini Ivan Anušić.

On i dalje ponavlja kako za njezinu smjenu nije bilo razloga, ali i ističe kako zbog toga ne želi biti rušitelj HDZ-a i Vlade.

- Ako netko misli, i naravno da bi bilo vrlo zanimljivo za javnost da mi sad krenemo rušiti Hrvatsku vladu i da krenemo s otkazivanjem povjerenja Hrvatskoj vladi u Hrvatskom saboru ja to napraviti neću. To sam rekao puno puta, već smo imali situacije u kojima smo imali rasprave, ja to napraviti neću, i ponavljam ponovno 2014. godine kada sam preuzeo županijsku organizaciju, HDZ je ovdje bio u pepelu kao stranka. Za ovih 7 ili 8 godina vratili smo se i na razini županije i po prvi puta u povijesti ovdje u gradu Osijeku. Preko noći neću to sve urušiti, jer bi upravo to bio interes nekoga da to napravimo, i da onda završimo van stranačke organizacije. Ja to neću napraviti. Ono što sam rekao, ponovit ću ponovno, protiv sam te smjene, ali premijer kao predsjednik Vlade ima pravo birati svoje suradnike, kaže potpredsjednik HDZ-a i predsjednik HDZ-a OBŽ Ivan Anušić.

To što cijela Slavonija sada ima samo jednog ministra u Vladi, pitanje je za premijera Plenkovića, a ne za mene, tvrdi Anušić.

Kaže i kako to ne smatra Plenkovićevom provokacijom na svoj račun, a ne misli ni da je izgubljeno međusobno povjerenje.

Naši odnosi su stabilni, normalni, i naši odnosi će se nastaviti razvijati, odnosno funkcionirati na odnosu potpredsjednik stranke, župan i premijer, predsjednik stranke, kaže Anušić.

Anušić vjeruje i kako ostankom Slavonije na samo jednome ministru, ovaj dio Hrvatske neće biti marginaliziran.

Teorija koja se stalno u javnosti komunicira ako ministar ne bude bio iz moje županije, moja županija neće dobiti ništa. To je pogrešan način promišljanja. Nažalost, puno puta se to tako i događa. Ministar u Hrvatskoj vladi je ministar za cijelu Hrvatsku, ne za mjesto ili iz grada iz kojeg je došao. On je ministar za cijelu Hrvatsku i tako se mora ponašati. Ja očekujem od svih ministara da se tako i ponašaju. Ja do sada, mogu reći, nisam imao nekakvih problema s ministrima koji nisu iz Slavonije, jednostavno ministri koji su u Hrvatskoj vladi moraju sagledavati Hrvatsku kroz kontekst cjeline, dodaje Anušić.

Projekti za Slavoniju dolaze ponajprije zahvaljujući našemu radu, dodaje Anušić, naglašavajući kako ne želi vraćati politiku sukoba u Slavoniju.

Ja tu politiku vraćati neću, ako treba ja ću biti kolateralna žrtva u svemu, što god se bude događalo, ali žrtva Slavonija i OBŽ sigurno neće biti. I molim vas da budemo vrlo precizni u tome svemu, projekte nam nitko nije dao, projekte smo sami izlobirali, kaže Anušić.

Ipak, za smjenu jedne od najuspješnijih ministrica u Vladi kaže kako nije dobra poruka, no ponavlja kako je to isključivo odluka premijera, koji je za to i dobio mandat Sabora.