STV Live
Četvrtak, 07. prosinac 2023.
2°C
"Danas ljudi znaju cijenu svega, a vrijednost ničega" -O. Wilde

Sport

NIKAD JAČA STARTNA LISTA: Biciklistički spektakl CRO Race još jednom krenuo iz Osijeka

Sportski spektakl CRO Race nešto prije podneva krenuo je iz Osijeka. Ljubitelji biciklizma i ove godine moći će uživati u nastupu najboljih biciklista iz raznih dijelova svijeta koji će obići čitavu Hrvatsku, a sve s jasnim ciljem – odnijeti pobjedu!

Biciklistički spektakl CRO Race još jednom krenuo iz Osijeka
Biciklistički spektakl CRO Race još jednom krenuo iz Osijeka

Gužva, uzbuđenje i natjecateljski duh ispunili su danas Osijek - polazišnu točku međunarodne biciklističke utrke CRO Race koja traje do nedjelje. Vozi se kroz šest etapa diljem Hrvatske, a natjecatelji će ukupno prijeći više od tisuću kilometara.

138 natjecatelja raspoređenih u 20 ekipa. Nikad jači prostor, nikad jača startna lista. Znači dva pobjednika Tour de France-a, Geraint Thomas iz 2019. i aktualni pobjednik Tour de France-a, Jonas Vingegaard. Matej Mohorič, pobjednik Milan - San Remo 2022. godine, Damian Caruso, drugo plasirani s Gira d'Italia 2021. godine, Michal Kwiatkowski, svjetski prvak iz Ponferrade. Dakle, pregršt zvučnih, poznatih, izuzetno popularnih svjetskih biciklističkih imena raspoređenih ne samo u 6 World Tour timova koliko ih imamo ove godine na našoj utrci i to čak tri tima iz prva četiri plasirana na svjetskoj ljestvici, nego i u ostalim manje poznatim ekipama, kaže Vladimir Miholjević, direktor utrke CRO Race.

U utrci sudjeluje i šest hrvatskih biciklista koji su raspoređeni u različite timove. Jedan od njih je i Fran Miholjević koji nastupa za tim Bahrain-Victorius.

- Imamo jako jaku ekipu tako da imamo plan pobijediti etapu i ne izgubiti vrijeme u generalnom plasmanu sa vozačima koje imamo predviđene za to. Danas je staza dosta zeznuta. Mislim da će vrijeme isto igrati jednu veliku ulogu. Završni krug je dosta tehnički zeznut s jednim kraćim brdom, tako da će utrka biti dosta otvorena, kaže Fran Miholjević.

Ovaj događaj Hrvatsku će na nekoliko dana pretvoriti u pravu sportsku arenu, a poseban značaj ima i za Osijek i Osječko-baranjsku županiju, kako u sportskom tako i u turističkom smislu.

Mislim da je izuzetno važno da se vidi turistički potencijal cijele Republike Hrvatske, naše ljepote. Ali svakako mi smo ponosni na to što kreće upravo iz Osječko-baranjske županije, iz Grada Osijeka jer mislim da imamo puno toga za pokazati, kaže zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

- CRO Race utrka sedmi put starta iz Osijeka što nam je izuzetno drago. Iz najzelenijeg grada u Hrvatskoj, grada koji je poznat po biciklizmu, koji ima najviše biciklističkih staza i apsolutno nam puno znači jer mislim da će prekrasna slika ići iz Osijeka u cijeli svijet. To je ono što nam je važno i što nam je drago jer Osijek je grad sporta, kaže zamjenik gradonačelnika Osijea Dragan Vulin.

Biciklisti su svoj put iz Osijeka nastavili prema Ludbregu, zadnjoj točki prve etape. A već sutra očekuje ih novih stotinjak kilometara kada će se iz Otočca zaputiti prema Zadru.