STV Live
Petak, 01. ožujak 2024.
18°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

20. JUBILARNO HODOČAŠĆE OSIJEK - VUKOVAR: Do sada dvije i pol tisuće mladih prohodalo sto tisuća kilometara

Učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti i branitelji, već tradicionalno, hodočastit će u noći sa 17. na 18. studenog od Osijeka do Vukovara. 20. put organizira se memorijalno hodočašće, pod sloganom "Mi ne zaboravljamo". Okupljanje će početi iza 23 sata na Zelenom polju, a polazak je točno u ponoć, istaknuli su iz osječkog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Do sada dvije i pol tisuće mladih prohodalo sto tisuća kilometara
Do sada dvije i pol tisuće mladih prohodalo sto tisuća kilometara

- Dajemo do znanja da neprocjenjiva žrtva nije bila uzaludna, ni grada Vukovara, ni svih poginulih i stradalih u ratu, i da su nam poštovanje i sjećanje na njih, a napose i očuvanje hrvatske domovine prioritetna zadaća, kaže Zdravko Nalio, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Osijeka

- Prošlo je dvije i pol tisuće mladih, što znači da ako su prošli 40 kilometara, sumarno su prošli 100 tisuća kilometara. S obzirom na brojke, možemo reći da je ovo jedan od najvećih projekata. Znakovita je ta spremnost mladih, da bezrezervno ulože enormni napor da prehodaju noć, da se izlože hladnoći, umoru i svim vremenskim prilikama, kako bi kroz osobnu žrtvu ugradili Vukovar u svoju esenciju, kaže inicijator učeničkog hodočašća Gabriela Poslon.