STV Live
Srijeda, 07. lipanj 2023.
16°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde

Hrvatska

NEDOSTAJU LI MATERIJALI ILI NOVAC?: Domovinski pokret izrazio zabrinutost zbog zaustavljanja GPP-ovih radova

Domovinski pokret izrazio je zabrinutost zbog zaustavljenih radova na obnovi tramvajske infrastrukture u Osijeku, prije svega u Županijskoj ulici. Kažu kako je to samo dio problema unutar GPP-a, podsjećajući i na nedavnu odluku o povećanju cijena koju je gradonačelnik, smatraju u stranci, opozvao nakon njihove reakcije. Sutra će o stalim radovima i drugim problemima u GPP-u, najavljuju, govoriti i na sjednici Gradskog vijeća.

Gradilište u Županijskoj ulici i danas je bilo bez radnika. U Domovinskom pokretu kažu kako osječko gradsko poduzeće GPP ima očiglednih problema i od vlasti očekuju brzu reakciju.

- Ono što smo svjedoci svakog dana, govorimo o GPP-u, je Županijska, ali i čitav niz drugih radova gdje ne vidimo radnike. Preko medija nam se pokušava prezentirati priča da nedostaju materijali. To je tako 14 dana, a zapravo kuloarska priča je da nedostaje i nešto sredstava. Ne pitamo se što je razlog, nego pozivamo vladajuće da krenu s radovima, rekao je gradski vijećnik Domovinskog pokreta Antonio Sobol.

U Osijeku smo svjedoci čestih nebuloznih odluka, ocijenio je Sobol.

Vidjeli smo munjevitu reakciju gradonačelnika što se tiče zabrane koncerta u Zrinjevcu, ali mu je promaklo kako se tog dana već održavao koncert iste tematike. To možemo staviti u kontekst nebuloznog poskupljenja cijena u GPP-u kad smo čekali danima da bi nam se gradonačelnik obratio i cijene vratio na staro. Posljedica je to njegove odluke, kao što znate, koju je on "amenovao" i donio odluku o povećanju cijena, kaže Sobol.

No, nije samo kašnjenje s aktualnim radovima i dizanjem pa spuštanjem cijena jedini problem što se tiče GPP-a, kaže Sobol. U okviru projekta predviđene su i nadstrešnice na stajalištima. Taj projekt je trebao krenuti još prije godinu dana, a nadstrešnica, kao ni predviđenih mjesta, ističe vijećnik Domovinskog pokreta nema.

- Isto tako možemo govoriti i o neselektivnom zapošljavanju u GPP-u. Po našim podacima, radi se o pedeset ljudi, dok se s druge strane dijele poslovno uvjetovani otkazi. Tu je i projekt nove remize na Zelenom polju. Tamo imamo situacija da na prostoru gdje bi trebala biti nova remiza, ide dvostruki cjevovod termoelektrane za što postoji lokacijska dozvola, a na tim česticama prolazi visokonaponski dalekovod Osijek II - Beli Manastir, kaže Sobol.

Sada je pitanje hoće li to ugroziti cjelokupni projekt, a uz kašnjenje radova, više je retoričko pitanje uputio vijećnik Sobol, tko će platiti eventualne penale za probijanje rokova. Slavonija nema vremena za čekanje, rekao je predsjednik stranke Ivan Penava, koji je u Osijek došao predstaviti novo vodstvo osječkog ogranka na čijem će čelu biti Jesenka Ricl uz zamjenike Petra Kopunovića Legetina i Zlatka Vrbanića.

Jedna ekipa koja je na terenu u Osijeku dovoljno dokazana. Spoj različitih profesija, interesa i područja koje pokrivaju. Siguran sam da u Osijeku, našoj jakoj bazi, kao što je i cijela Slavonija, da s ovim izborima završavamo jednu organizacijsku priču koja će nam dati stabilnost kako bi bili na onoj razini odgovornosti koju Osječani očekuju od Domovinskog pokreta, rekao je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Nova predsjednica osječkog ogranka kazala je kako će sa suradnicima raditi na razvijanju domovinskog duha.

Od malih nogu, vrtićke i školske dobi, studentskih dana, u konačnici od osnivanja obitelji, realizacije poslovnih ideja, i što je najvažnije aktivnog i lijepog starenja u Gradu na Dravi, kaže Jesenka Ricl, predsjednica osječkog ogranka Domovinskog pokreta.

Detaljno će, kažu, propitkivati sve što aktualna vlast čini, a priliku za to imaju sutra na sjednici Gradskog vijeća gdje će gradonačelniku prije svega uputiti pitanja vezana uz probleme u i oko GPP-a.