STV Live
Četvrtak, 02. veljača 2023.
2°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde

Osječko-baranjska

''NAVODNI PROJEKTI'': Domovinski pokret u Osijeku uoči Dana grada upozorio na neispunjena obećanja

Od novog KBC-a do tematskih dječjih igrališta uz promenadu, u Osijeku, se, kažu u Domovinskom pokretu velik broj projekata "navodno provodi". Upozorili su na to uoči Dana grada, istaknuvši i kako jedino u Osijeku Advent kasni jer se čeka dolazak premijera Plenkovića, kojega su nazvali "velikim vođom".

Domovinski pokret u Osijeku uoči Dana grada upozorio na neispunjena obećanja
Domovinski pokret u Osijeku uoči Dana grada upozorio na neispunjena obećanja

Uoči Dana grada, Domovinski pokret čestitao je 236. rođendan Osijeka sugrađanima, ali iz stranke su i upozorili na neispunjena obećanja gradonačelnika Ivana Radića. Brojni su primjeri projekata, koji se, kažu u stranci, navodno provode. Podsjetili su tako ponovno na nikakve pomake vezane uz puno puta najavljivanu izgradnju novog osječkog KBC- a u Gackoj.

- Pa ste imali priliku vidjeti dokumente koji potvrđuju da se na tom projektu do danas ništa nije napravilo. Unatoč tome što nas opovrgavaju i govore kako je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u tijeku. Treba skrenuti pozornosti i na rekonstrukciju toplovodne mreže. Sezona grijanja je u tijeku, a ti radovi još nisu odrađeni. Najporaznije je u svemu što je Advent u cijelom kršćanskom svijetu počeo, a kod nas još ne, jer mi čekamo "velikog vođu", kaže predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Osječko-baranjske županije Krešimir Čabaj.

Članica predsjedništva stranke Jesenka Ricl podsjetila je na predizborno obećanje vezano uz izgradnju pet tematskih dječjih igrališta uz promenadu.

- Ta igrališta do dan danas nismo vidjeli. Naravno, tek je godinu i pol dana proteklo od početka mandata. Ali, ja bih htjela skrenuti pozornost na kvalitetu i opremljenost postojećih dječjih igrališta. Mnoga nemaju adekvatnu sjenu, bilo da je riječ o krošnjama ili urbanoj opremi da bi se djeca zaštitila tijekom ljetnih mjeseci. Jednako tako, i pristup pitkoj vodi je upitan, na koliko lokacija oni imaju pristup pitkoj vodi, kaže članica predsjedništva Domovinskog pokreta Jesenka Ricl.

 

Problema, i neispunjenih obećanja u različitim je gradskim četvrtima i mjesnim odborima, smatraju u Domovinskom pokretu.

- Još kad sam bio vijećnik u gradskoj četvrti upozoravao sam na to da je potreba liječnika doma zdravlja na Sjenjaku. Svi građani GČ Novi grad moraju ići u Tvrđu, Industrijsku četvrt ili na Jug, ali kod sebe, u četvrti koja ima više od deset tisuća stanovnika ne mogu. Ni umirovljenici, ni djeca, ni majke. Netko je to čuo, HDZ je to uzeo u svoju promidžbu. 2019. su najavili, kao i 2020. obećavali su, ali tad je isto bila kampanja, i to su bila samo obećanja. Vjerujemo, nažalost, kako će i sutra na Dan grada biti različitih obećanja, kaže koordinator DP-a za Izbore za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti Petar Kopunović Legetin.

Podsjetili su u Domovinskom pokretu i na neispunjeno obećanje projekta "Kulturna milja", za koji je sam gradonačelnik, kažu, rekao kako je spreman za realizaciju. Također istaknuli su i dugogodišnje zanemarivanje parka i dvorane Zrinjevac, a za Dan grada uputili su želju i nadu kako će nagodinu taj važan datum u povijesti Osijeka biti proslavljen uz više stanovnika.