STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
34°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

KONCERTNI CIKLUS GRADA: Gitaristički virtuoz Petrit Çeku oduševio Osječane

U još jednom jučerašnjem kulturno-glazbenom događaju u Osijeku uživali su posjetitelji Kulturnog centra. Naime, u sklopu Koncertnog ciklusa grada održan je nastup hrvatsko-kosovskog gitarističkog virtuoza Petrit Çeku. A u nastavku ovogodišnjeg Ciklusa zainteresirani će moći uživati i u obiteljskim koncertima za djecu i mlade.

Rođen u vrijeme najvećih previranja na Kosovu Petrit Çeku, tzv. princ gitare iz Prizrena, unatoč svemu našao je svoj put do samih gitarističkih vrhunaca. Izdanak je cijenjene i glasovite zagrebačke škole i klase profesora Darka Petrinjaka. Na svjetskim pozornicama pretvara se u solista koji publiku jednako nenametljivo i polagano uvodi u nezamislivu čaroliju svoje interpretacije.

Koncertni ciklus grada ove je godine ušao u svoju 10. sezonu, a kao i svake godine osječkoj publici nudi bogat i raznovrstan koncertni program u izvedbi trenutno vodećih glazbenika i ansambala klasične glazbe. Ovogodišnja novost su obiteljski koncerti za djecu i mlade. A upravo je Obiteljska glazbena matineja iduća na rasporedu Koncertnog ciklusa grada i to sljedeće subote 13. studenog kada u Kulturnom centru nastupa pijanist Tihomir Ivanjek.

Podsjećamo da je Koncertni ciklus Grada ostvaren u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Osijeka pa su tako svi koncerti besplatni i to bez prethodne najave putem e-maila ili telefona, ali isključivo uz predočenje COVID potvrde.