STV Live
Nedjelja, 21. srpanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Hrvatska

''VRIJEDNOSTI NAS SPAJAJU'': U Križevcima održan centralni Dan polja RWA pšenica

Za izvrstan dan polja, kako bi neki rekli, potrebno je sunce, slamnati šešir i dobra volja, a upravo sve to poklopilo se na ovogodišnjem centralnom danu polja RWA pšenica u Križevcima. Susrela se struka iz prakse i ona koja radi na kreaciji, selekciji i plasmanu sortimenta.

RWA je jedna od najvećih svjetskih sjemenarskih kuća i organizatora proizvodnje, a posebno se ponosi svojim sortimentom ozime pšenice u kojoj ima čak 30 posto tržišnog udjela u Hrvatskoj.

Vrijednosti nas spajaju – moto je ove kompanije, a ono što je izdvaja od drugih sjemenarskih kuća i organizatora proizvodnje je cjelokupnost usluge za domaće ratare od sjetve do žetve.

RWA pruža i besplatnu uslugu analize tla, koja poljoprivrednicima donosi uštede u trošku gnojidbe i do 200 eura po hektaru, a ističe se i sa snažnom logistikom i stručnom podrškom.

U trendu je i dalje sortiment koji daje veliki prinos, a tu je RWA najbolji partner, poručuju domaći poljoprivrednici.

Na Danu polja u Križevcima, uz stručnu razmjenu iskustava, bilo je i ugodnog druženja i vrhunske gastronomije, a posebnom atrakcijom pokazao se rodeo bik na kojemu su svoje vještine iskušali mnogi.