STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
35°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

POGLEDAJTE VIDEO: U šokatnom finalu Mursa VBK uzela naslov ispred Caffe 5 Gravie

Sjajna je bila završnica 34. izdanja Zimka. Zanimljiva su bila finala u svim kategorijama, a posebno ono seniorsko gdje je pobjednik po prvi put Mursa VBK koja je stigla vodstvo protivnika Caffe 5 Gravie od čak 3 gola razlike.

U šokatnom finalu Mursa VBK uzela naslov ispred Caffe 5 Gravie
U šokatnom finalu Mursa VBK uzela naslov ispred Caffe 5 Gravie

Kakav finalni dan na Zimku. Unatoč COVID pravilima dvorana Zrinjevac je bila ispunjena kao i svake godine a publika je doista imala što vidjeti i uživala do posljednje sekunde zadnje utakmice i seniorskog finala.
Mursa VBK u narančastim majicama osvojila je prvi put Zimko i to na kakav način.

Gubili su s 3-0 pa su se vratili u posljednjoj minuti s 3-1 na 3-3 pa čak imali i vratnicu za ukupno pobjedu u posljednjoj sekundi da bi nakon izvođenja šesteraca ipak slavili 6-4 i tako odnijeli pobjedu u borbi s ekipom Caffe 5 Gravie.
Bio je to sraz igrača malog i velikog nogometa i na kraju su slavili oni iz velikog koji su uglavnom igrali za Mursu.
Golove za 3-0 za Graviu dali su Drago Lovrić, dva puta Petar Pedić, da bi se Mursa VBK vratila golovima Bojana Gvozdenovića, Domagoja Damjanovića i Ivana Mihaljevića.

Igrač turnira bio je Ivan Mihaljević inače igrač BSK iz Bijelog Brda.
najbolji strijelac turnira bio je Stjepan Kujundžić iz Male Mljekare, a najbolji vratar Dominik Mateo Rončević iz pobjedničke ekipe.

"Nadali smo se da hoćemo uzeti. Stalno smo bili blizu, i na ''3 kornera'' i na Zimku. Nikako da uzmemo taj pehar i mislim da smo ove godine konačno to zaslužili. Posve smo zasluženo pobijedili, vratili smo se iz mrtvih malo je tko očekivao nakon 0-3 da možemo stići ali eto, vjerovali smo i na zasluženo na kraju sve", kaže Ivan Mihaljević (Mursa VBK).

"Ja sam prije svega ponosan na organizaciju ovog turnira na sve klubove, grad Osijek. Sjajno je bilo, publika u velikom broju, spektakularne utakmice. Čestitam svima i Zimko ide dalje", kaže Tomislav Ciković, Futsal središte Osijek.

Grad Osijek stao je uz ovaj turnir i nokaut sustav se pokazao punim pogotkom, pa isto tako organizatori vjeruju da će po istom sistemu i nokaut fazi igrati i sljedeće godine kada će biti ukupno 35. izdanje Zimka.

"Mislim nakon ovoga definitivno da je 90% sigurno da ćemo i nagodinu imati isti sustav jer feedback publike je sjajan. Očito i publika voli jake utakmice na ispadanje i pokazala je to jer su došli u velikom broju i mislim da su zadovoljni prikazanim vrhunskim utakmicama", ističe Ciković.

"Odsjek za sport i grad Osijek uvijek će stajati iza Zimka. Pokazalo se kako je to perjanica našeg sporta u dvorani, kako je to veliki brend i tradicija. Pljesak svima i baš mi je drago da je Mursa VBK osvojila turnir jer odrastao sam na VBK išao tamo u školu kod Lidije Vekić, a ponavljam grad Osijek će biti uvijek iza Zimka", kaže Robert Seligman iz Odsjeka za Sport grada Osijeka.

Vrijedi spomenuti i pobjednike ostalih kategorija. Zanimljiva su bila i finala veterana i veterana plus 45, a naslove su uzeli TK Olimpija svladavši Limunčiće kod veterana, strijelci su u pobjedi 2-0 bili Domagoj Nad i Mario Vratović . JUG II Bikara Antina klapa slavila je kod veterana 45 plus.

Prvo mjesto U-9 kategorije osvojila je Salasport.hr, U11 konkurenciju osvojila je Media King Ferivi , Istok 2009 slavio je u kategoriji U13, Cipelino U15, Građevinarstvo Hebron U17, te ista ekipa i U19.