STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
35°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Crna kronika

POLICIJSKA AKCIJA: Uhićen vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić!

Vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić (HDZ), troje policajaca te dva civila jutros su uhićeni. Kako prenose mediji, Dekanić je priveden pod sumnjom da je u noć sa 16. na 17. travnja prošle godine sudjelovao u prikrivanju toga tko je upravljao vozilom u kojem je došlo do prometne nesreće. Dekanić je tada bio pod vidnim utjecajem alkohola, no tvrdio je kako nije on upravljao službenim vozilom.

Uhićen vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić!
Uhićen vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić!

Vijest dana u Hrvatskoj uhićenje je HDZ-ovog vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića zbog sumnje za davanje lažnih iskaza poslije prošlogodišnje prometne nesreće i prikrivanja dokaza. U medijima se odmah u početku slučaja pisalo kako je automobilom upravljao Dekanić, što su potvrdili i sami svjedoci nesreće, a ne, kako je on tvrdio, da je bio samo suvozač pod utjecajem alkohola, a što je navedeno i u policijskom izvješću. Odmah nakon nesreće reagirali su iz Domovinskog pokreta tvrdeći kako su Dekanić i njegov rođak Krešimir Bičanić policiji dali lažni iskaz o toj nesreći. Kako se radi o kaznenom djelu, još tada su zatražili njegovu ostavku, a što očekuju i danas, a traže i odgovornost institucija.

Što je policija radila godinu dana? Kakva je to policija koja nije u stanju utvrditi u roku tri sata tko je vozio pijan auto, kao što je Damir Dekanić vozio pijan auto i prouzročio prometnu nesreću. To je odgovornost načelnika PU Vinkovačke. To je odgovornost glavnog ravnatelja policije i ministra policije. Prema tome, tražimo odgovornost svih njih. To su namjerno napravili, je drugi krug izbora je bio 4.6.2021., da prođu dvije godine, i da zamjenik preuzme mandat od Dekanića i da vuče VSŽ u ponor, ako znamo da je po Eurostatu VSŽ prva u Europi po iseljavanju stanovništva. To je njihov modus operandi. Slaži, ukradi, prevari, ucjeni. To oni stalno rade, kaže saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić.

- Ponovno jedna loša poruka hrvatskoj javnosti, gotovo godinu dana svi čekamo rješenje ishoda i ovog slučaja koji je vrlo jednostavan gdje se morao i PNUSKOK uključiti i odraditi taj posao, ali očito da na lokalu stvari vrlo teško funkcioniraju i nefunkcioniraju. Moram podsjetiti da govorimo o županiji koja je najsiromašnija u Republici Hrvatskoj, ali općenito je tako u Hrvatskoj. Onda imate samo iz Vukovarsko-srijemske županije da imamo ministricu Žalac gdje je državna odvjetnica prije mjesec dana potvrdil da je bilo propusta i da to tako nije trebalo ići, tek kad je europski javni tužitelj došao i istjerao stvari na čistac. Imate slučaj saborskog zastupnika gospodina Šarića čija optužnica stoji i dulje od 2 godine u ladicama, imate slučaj zastupnika Mažara čiji također predmet stoji negdje u ladici, a poruka da godinu dana uz pritisak medija i svjedoke koji su bili dovoljno hrabri koji su se našli u ovoj situaciji i svjedočili samim tim što ste mogli i zaključiti kroz izjave morali promišljati o svojoj perspektivi u ovom kraju, perspektivi svoje obitelji mislim da je to jedan užasan koncept koji je nametnut svim građanima kako u Vukovarsko-srijemskoj županiji tako i u Republici Hrvatskoj, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

 Nadamo se kako će Dekanić u ovom trenutku postupiti savjesno te dopustiti građanima da upravljanje županije prepuste osobi koja će raditi na dobrobit svih njezinih žitelja, priopćili su u povodu Dekanićevog uhićenja iz Grada Vukovara.