STV Live
Četvrtak, 23. svibanj 2024.
15°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

OTVORENO PISMO GRADONAČELNIKU OSIJEKA I UREDU KOMUNALNE DJELATNOSTI: ''Zahvaljujem se u ime svih vozača koji su na Vaš nalog pod vjetrobranskim staklom nakon utakmice zatekli uplatnicu na 150 eura''

Ivica Hodić, vijećnik Domovinskog pokreta Gradske četvrti Novi Grad uputio je gradonačelniku Osijeka Ivanu Radiću i Uredu komunalne djelatnosti Grada Osijeka otvoreno pismo.

''Zahvaljujem se u ime svih vozača koji su na Vaš nalog pod vjetrobranskim staklom nakon utakmice zatekli uplatnicu na 150 eura''
Ilustracija FOTO: Pixabay

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

„Obraćam Vam se kao vijećnik Gradske četvrti i građanin grada Osijeka. Naime, do nedavno su se održavale utakmice našeg voljenoga kluba s puno više gledatelja na staroj lokaciji uz puno manje protočnosti nego je to bilo na utakmici NK Osijek-GNK Dinamo, održane 3. ožujka 2024. u popodnevnim satima na Opus Areni.

Ovim putem želio bih iskazati lokalni i patriotski pozitivan stav prema našem, a navodno i Vašem voljenom klubu NK Osijeku. Ovo sve što se jučer dogodilo prije, za i nakon utakmice je sve, gradonačelniče, za Vaš najgori, najnegativniji i ponovo najsramotniji potez kako Vas tako i Vaše nesposobne Komunalne uprave kao i cijelog vođenja organizacije bilo kakvih događaja u našem gradu Osijeku.

Prije, za i nakon utakmice ste organizirali smještaj ljudi, vozila, navijača kao i neobaveznih osoba iz okolice Osijeka i ostatka lijepe nam Hrvatske kako bi svi mogli uživati u ambijentu kojem Vi po ničemu niste doprinijeli, a da ne govorimo o regulaciji prometa koja se provlači po društvenim mrežama nakon svakog većeg skupa u „Nepokorenom gradu“.

Na ovo pismo me potakla hrpa građana koji su me nakon utakmice nazvali i zatekli s informacijom da su dobili kazne na svojim vozilima od 150 eura zbog nedopuštenog parkiranja. Vozila na određenim lokacijama (tramvajske tračnice, staze, trotoari, pješačke staze, dvosmjerne ulice….).

Gradonačelniče, gdje ste vi parkirali Vaše vozilo? Dali ste možda išli autobusom koji ostavlja invalide u ulici J. J. Strossmayera i zašto, ali zašto ste dozvolili, da svako vozilo može prići Opus areni ako ima druge oznake registracije osim OS (čast iznimkama).

Zahvaljujem se u ime svih vozača koji su na Vaš nalog pod vjetrobranskim staklom nakon utakmice zatekli uplatnicu na 150 eura jer sto to Vi gradonačelniče omogućili da ljudi nemaju gdje ostavit svoja vozila dok dolaze na utakmicu voljenoga kluba s djecom, roditeljima invalidima i uostalom svima onima koji su glasali za Vas jer ste rekli da ćete im omogućiti dostojanstvo u našem gradu.

Žalim ujedno i ove ljude koje ste natjerali da pišu kazne nedjeljom popodne (neradni dan) umjesto da su sa svojim obiteljima u kući ili na stadionu.

Sve što ste obećali prije tri godine palo je u vodu kao i Vaše navijanje na Istoku.

Hvala Vam još jednom na svim kaznama koje će građani uredno platiti, ali kad Vas vide u gradu sigurno će Vas ignorirati jer ste izdali njihovu vjeru, a to će Vam se vratiti za manje od godinu dana.

Želim Vam svako dobro i što manje kazni, a sve ostalo je suvišno pisati. Pozivam sve neka Vam se obrate kada dođu plaćati kaznu u najnesposobniji Komunalni ured i neka Vam kažu i što misle o Vama. Usput, možete i pozdraviti ljude koji rade Vaš „prljav“ posao jer ih i nakon tri godine ne poznajete, a Osijek će vječno ostati „NEPOKORENI GRAD“.“

Lijep pozdrav, Vijećnik Domovinskog pokreta GČ Novi Grad

Ivica Hodić"