STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
28°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

DOBRA VIJEST ZA LJUBITELJE MALOG NOGOMETA: Zimko ove godine od 26. do 30. prosinca

Dobra vijest za ljubitelje malog nogometa. Najavljeno je 34. izdanje osječkog zimskog malonogometnog kupa Zimko, koji prošle godine nije održan zbog pandemijskih okolnosti.

Zimko se vraća u dvoranu Zrinjevac na radost brojnih zaljubljenika u mali nogomet i sport. Jedan je to od najpopularnijih malonogometnih turnira u široj regiji, a glavni mu je organizator Futsal središte Osijek.

"Na žalost, prošle godine iz znanih nam razloga Zimka nije bilo, ali evo mi smo uložili velike napore u organizaciju da naši gledatelji i građani ne budu uskraćeni za jedan događaj kao što je Zimko, i evo zasad nam sve ide po planu, uspjeli smo privest organizaciju kraju i veselimo se početku Zimka", kaže predsjednik Futsal središta Osijek Tomislav Ciković.

Turnir će se igrati u skraćenom i izmijenjenom formatu. Kreće se odmah s nokaut fazom, zbog čega bi sve moglo biti još zanimljivije i atraktivnije. Utakmice počinju 26. ovoga mjeseca, a finala su 30.-toga. Prijave ekipa kreću od sutra i traju do 22.-ga, a izvlačenje parova je 23. ovoga mjeseca. Kotizacije su od 100 do 500 kuna po ekipi, a broj ekipa ograničen je na maksimalno 16 u svakoj kategoriji.

"Ove godine imamo 10 kategorija. Znači, imamo one mlađe kategorije od U9 do U19, imamo kategoriju seniora, veterana, i veterana 45+, i od ove godine imamo jednu novost, to je kategorija e-sport, koja podrazumjeva igru Fifa21, što prvi uvodimo u Hrvatskoj i nadamo se da ćemo kroz godine razviti još i tu kategoriju, a uvesti kroz godine još dodatne nove kategorije", kaže Crnković.

Zimski malonogometni kup grada Osijeka ima dugu tradiciju i veliki sportski značaj. Potporu i ove godine ima i od grada Osijeka.

"Moram reći da smo jako ponosni što se Zimko nastavlja u gradu Osijeku, unatoč pandemiji, vidimo da su mnogi turniri otkazani, ali evo Zimko u jednom novom formatu će se ipak održati, i mi ispred grada Osijeka smo odmah održali sastanak na čelu s gradonačelnikom Ivanom Radićem, podržali Zimko kao pokrovitelji. Želimo da Zimko raste iz godine u godinu. Želimo da Osijek kao srce Slavonije ima najbolji, najveći, najorganiziraniji malonogometni turnir", rekao je Robert Seligman iz Odsjeka za sport grada Osijeka.

Zimko će se tradicionalno igrati u dvorani Zrinjevac, a za sve sudionike i gledatelje obvezne su COVID potvrde.