STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
5°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Crna kronika

MJESEC DANA IZA REŠETAKA: Bedeu određen istražni zatvor, dao ostavku na mjesto direktora Drave International

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je 19. siječnja, nakon ispitivanja trojice osumnjičenika, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Osijeku određivanje istražnog zatvora protiv trojice osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage prijedlog je prihvatio, te će Bede s dvojicom suradnika mjesec dana provesti u pritvoru.

Bedeu određen istražni zatvor, dao ostavku na mjesto direktora Drave International
Državno odvjetništvo za Bedea i još dvojicu traži istražni zatvor

Bedeov odvjetnik rekao je kako je njegov branjenik dao neopozivu ostavku na poziciju direktora Drave International, kako ni teoretski ne bi imao mogućnost da na bilo koji način počini kazneno djelo. No to mu nije pomoglo, te mu je određen pritvor.

Trojica osumnjičenih hrvatskih državljana (1952., 1976. i 1977.) ispitana su 18. siječnja zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teškog kaznenog djela protiv okoliša iz čl. 214. st. 1. KZ/11 u vezi s člankom 196. stavak 2. KZ/11, ugrožavanja okoliša postrojenjem iz čl. 197. st. 1. KZ/11 i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 2. KZ/11.

PROČITAJTE: Zvonko Bede u lisicama doveden u Općinsko državno odvjetništvo