STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
35°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

BORBA SE NASTAVLJA: Most: GPP nije u pravu, nepravilnosti u zapošljavanju ima, a to će pokazati i inspekcija

Nastavlja se borba Mosta i GPP-a u Osijeku. Nakon što su na optužbe Mosta o netransparentnom zapošljavanju odgovorili iz osječkog gradskog prijevoznika, sada je reagirala stranka. I dalje drže da je praksa koju provodi Gradski prijevoz putnika netransparentna, a to će, smatraju, pokazati i inspekcija.

Most: GPP nije u pravu, nepravilnosti u zapošljavanju ima, a to će pokazati i inspekcija
GPP

Nakon javnog upozorenja Mosta o velikom povećanju broja zaposlenih bez javnog natječaja u osječkom GPP-u, gradska tvrtka izjasnila se da je u posljednjih pola godine zaposleno 38 osoba na određeno vrijeme: 22 vozača, 14 majstora i 2 prometnika.

Priopćenje koje je izdao GPP floskularna je obrana u kojoj su iznijeli neistine,  oglasili su sada novim priopćenjem iz Mosta u kojemu dodaju kako su svjesni problema nedostatka vozača i majstora za održavanje tramvaja i autobusa, ali da je do povećanja došlo i u visokoobrazovnom sektoru. Javnost, poručuju iz Mosta, ima pravo znati kamo odlazi njihov novac i na koji način se pogoduje osobama od interesa. Još jednom su upozorili kako se radi o „vraćanju dugova“ za osobe koje su sudjelovale u kampanji prošlogodišnjih lokalnih izbora, što, kažu, tvrde i izvori. Fokusirali bi se na visokoobrazovani kadar u informatičkom, pravnom, marketinškom, administrativnom te odjelu EU fondova, kažu iz Mosta, a prema dostupnim informacijama s kojima raspolažu u stranci, zaposlene su osobe neadekvatne stručne spreme.

Ako je postojala potreba za zapošljavanjem, natječaj je trebao biti raspisan, poručili su iz Mosta i naveli da je u poduzeću trenutačno prisutna inspekcija za nadzor nad zapošljavanjem novih ljudi, a informacije koje im dolaze potvrđuju nezakonitost zapošljavanja.

Broj korisnika GPP-ovih usluga nije narastao da bi se zaposlili novi ljudi, kažu iz Mosta i slažu se da posao gradske prijevozničke tvrtke treba ići neometano, ali ne i zapošljavanje podobnih stranačkih kolega. Svi građani trebaju imati jednake prilike za zapošljavanje, poručili su iz Mosta i za kraj postavili pitanje namijenjeno upravi tvrtke o tome je li istina da je predsjednik Radničkog vijeća, ujedno i član Nadzornog odbora, zaposlio svog sina.