STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
7°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Hrana kao lijek

HRANA KAO LIJEK: Kako do ravnog trbuha?

Puno puta se dogodilo da se ljudi počnu baviti fizičkom aktivnošću i koliko god vježbali i trudili se rezultata nema. Možda i kilogrami odu dolje, ali nismo zadovoljni s našim oblikom tijela, odnosno, kod žena je najčešće problem trbuh jer nikako ne mogu doći do smanjenja njegova opsega,a kamoli toliko željenih pločica. To bi se moglo riješiti smanjenjem masnoće oko samog trbuha kroz pravilnu prehranom.

Kako do ravnog trbuha?
Ilustracija FOTO: Pixabay

Namirnice koje bi u tome mogle pomoći su fermentirani mliječni proizvodi kao npr. jogurt, odnosno grčki jogurti koji zapravo jako dobro djeluju na upravo to, kritično masno tkivo.

Trebalo bi uzimati i što više voća i to napravljenih kao frapei, kao i voćne salate. Ono što se pokazalo kao dobra namirnica su bademi i orašasti plodovi. Bilo bi dobro da se svaki dan uvede u prehranu jedna šaka orašara kako bi zapravo potaknuli sagorijevanje tih loših masnoća.

Isto tako pokazalo se dobrim bar dva puta tjedno na jelovnik staviti ribu, a prednost treba dati masnoj ribi ili jednostavno uzimati malo ribljeg ulja.

Treba što je više moguće jesti sezonski, svježe, a što manje gotove i polugotove proizvode. Važno je uzimati i puno tekućine, ali ne gaziranih pića već vode. Ako moramo pojesti i nešto slatko onda bi to trebala biti čokolada s visokim udjelom kakaoa.