STV Live
Nedjelja, 16. lipanj 2024.
25°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Hrana kao lijek

HRANA KAO LIJEK: Zašto je zdravo jesti jabuke?

Jabuka se smatra jednom od najzdravijh voćaka. Jabuka sadrži gotovo sve vitamine potrebne za organizam i ona najvažnije sadrži pektin koji ima brojna svojstva dobra za ljudski organizam.

Zašto je zdravo jesti jabuke?
Hrana kao lijek

Uz ostalo pektin iz jabuke pomaže kod snižavanja lošeg kolesterola i ubrzava uklanjanje toksina iz tijela. Regulira potrošnju kolesterola i šećera, aktivira rast korisne cijevne mikroflore te sagorijeva masti.

Poznato je i da je jabuka dobar čistač, od početka probavnog sustava, odnosno čisti zube pa sve do kraja, odnosno skuplja loše tvari, loše radikale, toksine, masnoće koje izlučuje iz organizma.

Povoljna je zbog tih prehrambenih vlakana za naš probavni sustav, odnosno, potiče probavu pa je to za osobe koje možda imaju problema s probavnim sustavom svakako, ne bi bilo loše da se uvede po jedna jabuka dnevno. No, ne treba pretjerivati. Recimo pojesti 5 jabuka svaki dan, a svako vrijedi pravilo da jabuke kao i drugo voće ne treba jesti u večernjim satima jer voće sadrži fruktozu koja se puno sporije metabolizira. I

na kraju kod jabuke je dobro i to što je ima tijekom cijele godine pa je možete pojesti kad god poželite.